Снимка БулфотоОгромна подкрепа получи БАН за изработването на българска ваксина срещу коронавируса. С

...
Снимка БулфотоОгромна подкрепа получи БАН за изработването на българска ваксина срещу коронавируса. С
Коментари Харесай

Българи от цял свят подкрепиха родната ваксина, събират средства за БАН

Снимка Булфото

Огромна поддръжка получи Българска академия на науките за изработването на българска ваксина против ковид.  С петиция в поддръжка на българската ваксина против ковид, разработвана от експертен екип в Българска академия на науките, българи от целия свят се сплотиха в обществените мрежи, с цел да поддържат родната просвета. Инициативата бе поета от неправителствените организации, съобщи Bulgaria on air. 

" Повече от ясно е, че тези, които се вършат на доста загрижени за здравето ни и по през целия ден обикалят телевизионните студиа, с цел да ни убеждават в това, в действителност се вършат на слепи и глухи, когато би трябвало да помогнем на екипа на проф. Чорбанов ", безапелационни са основателите на петицията. 

Те упорстват институциите да поддържат българската просвета и напъните на нашите учени за основаване на универсална ваксина против Ковид-19, за която професор Андрей Чорбанов и екипът му сигнализират неведнъж посредством медиите. 

" Властимащите неглижират българските  научни достижения и ние като народ, потвърден в международната история с открития, трансформирали метода на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо с тях ", допълват основателите, написа Novini.bg.

И напомнят, че България е водач в производството  на ваксини от 1960 година досега. Историята стартира с лекар Сребра Родопска, която през 1948 година отпътува за Париж дружно със брачна половинка си – експерта по вътрешни заболявания проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, лекар Родопска придвижва имунизацията незаконно и я приспособява, употребявайки московския ваксинален субщам 374А. 

Създателката на българската БЦЖ ваксина получава самопризнание от международната научна общественост по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като досега тази ваксина се счита за най- положителната в света.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР